"Bloeiers, daar doen we het voor!"

Extra hulp

Als het nodig is, biedt Bogerman maatwerk. De mentor is altijd het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders. De mentor kan leerlingen door gesprekken of het maken van duidelijk afspraken een heel eind op weghelpen. Is er meer aan de hand? Dan staan de collega's van zorg en begeleiding klaar om verder te helpen en ondersteunen.

De zorgcoördinator vertelt
"Ik hoop dat je het heel erg naar je zin gaat hebben op school en als je extra hulp nodig hebt, om wat voor reden dan ook, dan gaan we samen met jou en je ouders in gesprek en dan gaan we uitzoeken wat jij nodig hebt om een diploma te halen op onze school.
 
We kunnen natuurlijk niet alles... maar we willen er, samen met jou, wel heel erg ons best voor doen!"Kom langs, stel vragen!
Elke leerling is uniek. Daarom is het ontzettend belangrijk dat ouders en leerlingen contact opnemen met school als zij vragen hebben over de ondersteuning die csg Bogerman biedt. Kom langs tijdens een Open huis, daar staan diverse mensen klaar om vragen te beantwoorden. Of bel gerust met de school: 0515 482 482.

Aanbod
Bij csg Bogerman kun je terecht voor diverse trainingen, bijvoorbeeld een training op het gebied van sociale vaardigheden of rots en water. Ook is er hulp bij faalangst en dyslexie. En alle leerlingen kunnen terecht bij de leerlingbegeleider voor gesprekken. De persoonlijke situatie van de leerling staat altijd centraal. Er is niet één manier waarop we met zorgleerlingen omgaan, iedere situatie is weer anders. 

Meer informatie staat op infobladen die gaan over begeleiding en leerlingenzorg op csg Bogerman. Door te klikken op infobladen kom je terecht op de pagina waarop, onder andere, deze bladen te vinden zijn.

Naast de Infobladen zijn er ook zorgkaarten waarop, voor ouders/verzorgers, veel nuttige informatie is terug te vinden:
Sociaal en emotionele hup zorgkaart 2016.pdf

Onderwijskundige hulp zorgkaart 2016.pdf

Mochten ze nog meer willen weten over de inhoud van het zorgbeleidsplan dan kunnen ze altijd contact opnemen met de school. 
 


Nieuws

12/72018
BOEKEN BESTELLEN!

Vanaf 13 juli is het mogelijk om boeken te bestellen voor het nieuwe schooljaar. Doe dit in ieder geval voor de zomervakantie! Meer info en een instructiefilmpje zijn in dit bericht terug te vinden. ... lees verder
30/52018
Leerlingen csg Bogerman genomineerd voor KNAW Onderwijsprijs 2018

Met hun PWS over de scholekster zijn onze leerlingen Hinke Lise Hoekstra en Pieter Zijlstra genomineerd voor de KNAW Onderwijsprijs 2018! 12 juni wordt bekend of zij een eerste, tweede of derde prijs in ontvangst mogen nemen.... lees verder
28/52018
Voorleeskampioen!

Isa Hazelaar (1AG2) heeft zaterdag de landelijke finale van de voorleeswedstrijd Read2Me in Utrecht gewonnen! Ze las voor uit (de Nederlandse vertaling van) Warhorse van Michael Morpurgo. De jury vond haar voordracht fantastisch. Gefeliciteerd, Isa!... lees verder
Je maakt 't samen!
DISCLAIMER
csg Bogerman is een school van CVO Zuid-West Fryslân