"Met talent win je een wedstrijd, met teamwork word je kampioen!"

Sport

Als je sport voel je je fit, krijg je energie en heb je een beter concentratievermogen. Super belangrijk dus! In de sportklas van csg Bogerman haal jij je hart op. Elke week ontdek je nieuwe sporten en word je uitgedaagd om net dat beetje meer te geven. Als een echt team leren jullie op elkaar te vertrouwen, goed te kijken naar elkaars talent en kwaliteit en samen te gaan voor overwinning!

csg Bogerman biedt naast gymnastieklessen en de sportklas een breed programma aan sport. Een aantal voorbeelden van evenementen die georganiseerd worden: de zeilregatta, schaatsen, survivalrun, triatlon, zaalvoetbal- en volleybaltoernooi.

Onderdelen die belangrijk zijn voor csg Bogerman zijn:
  • Samenwerken
  • Coachen
  • Conditie
  • Durven
  • Plezier

Sportklas
Een keer per week toe aan extra sportieve uitdaging? Dan is de sportklas echt iets voor jou. De klas ontdekt iedere week nieuwe sporten en leerlingen worden uitgedaagd op hoog sportief niveau!

LO2
Als je de m@vo doet kun je het vak LO2 volgen en als examenvak kiezen. Je vergroot hierbij je vaardigheden in verschillende sporten, leert over de rol van een scheidsrechter of coach en ontdekt hoe je een trainingsprogramma opzet om jezelf superfit te krijgen.

Sport als examenvak
Bij csg Bogerman kun je ook examen doen op het gebied van sport. Bij havo of vwo  heet het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM), bij de M@vo Sport en Bewegen. Het vak biedt je alle mogelijkheden om van je talent je toekomst te maken! Je bent actief bezig en organiseert samen allerlei sportieve activiteiten.
Hieronder is een filmpje terug te zien, gemaakt door leerling Teun de Vries, van een excursie van de 4V BSM klas uit schooljaar 2016-2017. Een sfeerimpressie van alle sportieve activiteiten die zij ondernamen op en bij Terschelling.   Kom ook naar het Open huis voor een flinke dosis sportiviteit!


Nieuws

16/52019
Diploma AED en reanimatie in the pocket!

Vandaag hebben 23 4VWO leerlingen BSM hun diploma AED en reanimatie in ontvangst genomen. ... lees verder
19/12018
Klas 2 Koudum naar Thialf

De 15 achterblijvers tijdens de ski excursie naar Oostenrijk kregen een alternatief programma aangeboden. Met behulp van ouders en docenten was het mogelijk om naar Heerenveen af te reizen.... lees verder
17/112017
csg Bogerman - Informatie verkeersmarkt 23+24 november a.s.

Op Bogerman Hemdijk 47 vindt op donderdag 23 november en vrijdag 24 november de jaarlijkse verkeersmarkt Súdwest Fryslân plaats voor alle leerlingen van klas 1. Tijdens de verkeersmarkt worden de leerlingen in diverse workshops geïnformeerd over uite... lees verder
Je maakt 't samen!
DISCLAIMER
csg Bogerman is een school van CVO Zuid-West Fryslân