"Dichtbij huis naar school? Voel je thuis!"

csg Bogerman Balk

Zoek jij een school waar jij je 100% thuis voelt? Voel je welkom op csg Bogerman Balk! Op deze locatie is het erg gezellig, gemoedelijk en hangt er een vertrouwde, goede en fijne sfeer. Iedereen op csg Bogerman Balk kent elkaar en dat zorgt ervoor dat jij je helemaal thuis voelt op onze school. Nabijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Een school waar jij je thuis voelt, is een plek waar groei mogelijk is. In deze vertrouwde omgeving is er ruimte om jezelf te zijn. Om echt te zijn. Er is ruimte om jezelf uit te dagen op weg naar eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.

Voel je thuis op csg Bogerman Balk en kom verder!Aanbod
Met een vmbo-advies kun je in Balk een diploma halen in de theoretische leerweg of in de beroepsgerichte leerweg. Csg Bogerman Balk biedt jou de profielen Zorg & Welzijn en Dienstverlening & Producten.

Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs is een stevige basis voor jouw toekomst. Het vmbo kent vier niveaus:
 
  • Basisberoepsgerichte leerweg
  • Kaderberoepsgerichte leerweg
  • Gemengde leerweg
  • Theoretische leerweg 


Het belangrijkste verschil is het aantal uren dat je praktijkles krijgt. De basisberoepsgerichte leerweg is het meest gericht op het leren in de praktijk en de theoretische leerweg het minst.

Lees meer over het vmbo: vmbo.

Heb je een havo- of vwo-advies? Dan kun je bij csg Bogerman Balk terecht tot en met klas drie. Daarna vervolg je je opleiding bij csg Bogerman Sneek. Natuurlijk zorgt de school ervoor dat de aansluiting optimaal is en jouw overstap goed verloopt.

De afkorting havo staat voor hoger algemeen voortgezet onderwijs. Als je kiest voor havo, dan kies je voor een stevige basis voor jouw toekomst. Je krijgt op de havo de ruimte om te groeien! Samen met je mentor, docenten en je klasgenoten denk je na over wat jouw passie is. Waar loop jij warm voor? Neem de tijd om na te denken over wie jij bent en waarvoor je jouw talent wilt laten groeien.

Lees meer over de havo: havo

Op het vwo krijg je het beste onderwijs dat jou voorbereidt op het wetenschappelijk onderwijs. De docenten geven je volop de mogelijkheid om je te spiegelen aan tradities, aan verhalen en aan anderen. Ook leren ze je om je persoonlijkheid niet af te laten hangen van de laatste mode, maar te baseren op zelf verworven inzichten. Dat maakt je geloofwaardig. Daarbij leer je om je eigen grenzen aan te geven, zodat jij en je klasgenoten weten wat jullie aan elkaar hebben. De kennis die je opdoet op het vwo, sluit hierbij aan. Die kennis is actueel, relevant en passend bij jouw leefwereld.

Lees meer over het vwo: vwo

Wat nog meer?
Binnen de vertrouwde omgeving van csg Bogerman Balk ontdek je de wereld. Je gaat op excursie, er zijn uitwisselingsprojecten of je bezoekt bedrijven.

Voor ieder leerjaar staat een culturele dag op het programma. Voor klas 1 is dat traditiegetrouw de Fryske Dei, waarin de Fryske cultuur wordt gecombineerd met moderne media. Voor klas 2 wordt een Lipdub georganiseerd die later in het jaarprogramma weer als promotie wordt gebruikt. Klas 3 begint het CKV-traject met een theaterdag: de Theaterkick. 's Middags een aantal rondes met workshops en 's avonds een voorstelling in het plaatselijke theater, de Treemter. Tenslotte, in klas 4 staat 'Acteur in de klas' centraal met een voorstelling in school.

In samenwerking met het Verhalenfestival in Balk, organiseert csg Bogerman Balk een tweejaarlijks schrijfevenement. De leerlingen schrijven een kort verhaal o.l.v. een bekende schrijver en volgen een workshop tekstpresentatie door een bekende auteur. Uiteindelijk worden de beste verhalen gepresenteerd tijdens het Verhalenfestival 'Kom op verhaal in Balk'. De verhalen worden professioneel gebundeld tot een boekje, dat later in elk lokaal weer terug te vinden is. Daarnaast levert csg Bogerman Balk jaarlijks een aantal cultuurambassadeurs, die i.s.m. de culturele organisatie Nut Gaasterlan-Sleat voorstellingen bezoekt. Het is vervolgens de bedoeling om één voorstelling te selecteren, die een jaar later op de culturele agenda van het Nut zal staan. Dit is een initiatief dat landelijk door diverse
impresariaten wordt ondersteund.

Uitwisseling Polen - Balk
Sinds 1992 organiseert csg Bogerman Balk uitwisselingen met drie partnerscholen in Polen. De scholen liggen in de gemeente Krzemieniewo, een voormalige partnergemeente van de gemeente Gaasterlân-Sleat. Bij de fusie van de gemeenten tot de nieuwe gemeente. De Fryske Marren, hebben de burgemeesters van Krzemieniewo en Gaasterlân-Sleat het belang van de uitwisselingen onderstreept en de wens uitgesproken dat deze zullen blijven bestaan. 

De uitwisselingen tussen csg Bogerman Balk en de partnerscholen in Polen zijn ontzettend leuk en leerzaam. Naast dat de uitwisselingen leerzaam zijn, worden ze vaak ook afgewisselend met sportieve activiteiten. Een zeer bijzonder samenwerkingsverband, waarin vriendschappen voor het leven worden gesloten!

De uitwisselingen kennen een tweejaarlijks traject. Het ene jaar ontvangen de drie Poolse scholen de leerlingen van csg Bogerman Balk en het jaar daarop fungeert csg Bogerman Balk als gastheer. De culturele en sportieve activiteiten staan altijd centraal en het programma wisselt ieder jaar. Van de activiteiten die zoal in Friesland georganiseerd worden, zijn fierljeppen, wadlopen en het maken van fietstochten mooie voorbeelden. Ook de interactie met de buitenlandse scholieren wordt als zeer waardevol ervaren.

Kennismaken
Wil je weten of csg Bogerman Balk bij jou past? En ben je nieuwsgierig geworden naar ons onderwijsaanbod? Kom dan kennismaken met onze school tijdens PROEFwerk of het Open huis.

Contact
Dhr. D. van Tuinen is locatieleider van csg Bogerman Balk. Neem gerust contact op met de locatie csg Bogerman Balk als je vragen hebt of meer wilt weten. Je kunt bellen naar 0514 602 216.
Nieuws

10/112017
Kerstgala CSG Bogerman!

Gezocht! Enthousiaste leerlingen die mee willen helpen met het organiseren van het kerstgala op DONDERDAG 21 DECEMBER. ... lees verder
22/72016
Nieuwe huisstijl voor csg Bogerman

csg Bogerman heeft een nieuwe huisstijl. De logo’s, kleuren en fotografie drukken uit waar csg Bogerman voor staat en gaat. Ouders, leerlingen en medewerkers hebben meegedacht en het resultaat is prachtig!... lees verder
Je maakt 't samen!
DISCLAIMER
csg Bogerman is een school van CVO Zuid-West Fryslân