"Dichtbij huis naar school? Voel je thuis!"

csg Bogerman Koudum

Ben je opzoek naar een school waar je echt gezien wordt? Houd je van kleinschaligheid en van gezelligheid? Dan is csg Bogerman in Koudum een locatie waar jij je snel thuis voelt. Op de grote trap in het hart van de school begint jouw schooldag goed. Bij csg Bogerman Koudum kent iedereen elkaar en maken we er samen een super schooltijd van!

Ben jij één van onze nieuwe leerlingen in Koudum? Dan is alle informatie, die je voor de start van het jaar nodig hebt, te vinden onder deze link: Startinfo 18/19 brugklas KoudumHet onderwijs
Bij csg Bogerman Koudum kun je terecht voor alle opleidingsniveaus: vmbo basisberoepsgericht, vmbo kaderberoepsgericht, vmbo theoretisch, havo en vwo. Kies je voor de basis- of kaderberoepsgerichte leerweg, dan ga je na de tweede klas naar Bogerman Sneek. Kies je voor vmbo theoretisch dan kun je in Koudum je diploma halen. Havo- en vwoleerlingen gaan na klas drie naar Bogerman Sneek. Natuurlijk zorgt de school ervoor dat de aansluiting optimaal is en jouw overstap goed verloopt.

Lees meer over het vmbo
Lees meer over de havo
Lees meer over het vwo

Gebouw
Bogerman Koudum is gevestigd in multifunctioneel gebouw ‘De Swel’. Dat wil zeggen dat behalve de school er ook een bibliotheek, een jeugdhonk, een popbunker en de lokale omroep StudioSúdwest in het gebouw zit. Dat biedt mogelijkheden voor het onderwijs!
Elke eerste klas krijgt bijvoorbeeld het vak Media. Je leert hoe je  een script schrijft, hoe je moet filmen en hoe je het filmmateriaal monteert tot een leuk filmpje. Super leuk en ontzettend handig voor je vervolgstudie! 

Meertalig Voortgezet Onderwijs
Kies je voor havo of vwo? Dan krijg je in de onderbouw meertalig voortgezet onderwijs. Dat betekent dat je de vakken Aardrijkskunde en Muziek in het Engels krijgt en Geschiedenis en Lichamelijke Opvoeding in het Fries. Ook Engels volg je in het Engels. Op deze manier leer je meerdere talen goed en daar heb je later veel aan. MVO betekent les op maat. Als je niet erg goed bent in Engels of Fries, betekent het natuurlijk niet dat je minder goede cijfers krijgt.

Peermediation
Een goede sfeer is erg belangrijk op school. Bij csg Bogerman Koudum werken ze daaraan door middel van Peermediation. Dit is een manier om met ruzies om te gaan. Leerlingen helpen bij het oplossen van ruzies tussen medeleerlingen. Jongeren blijken eerder te luisteren naar elkaar dan naar volwassenen.Peermediation vergroot de zelfstandigheid van leerlingen. Bovendien worden zowel ruziënde leerlingen als Peermediators sociaal vaardiger. Leerlingen die zich inzetten als peermediators krijgen een speciale training.

Kwaliteit
Bogerman Koudum hoort bij de beste scholen van Nederland! Dat blijkt uit inspectierapporten en ook uit landelijke onderzoeken over het voortgezet onderwijs. Het gaat dan om de volgende vragen: Welke school heeft de minste zittenblijvers en een hoog doorstroomrendement? Waar halen de leerlingen de beste examenresultaten? Daarnaast zijn ook de oordelen van visitaties door andere scholen en instanties en van ouders en leerlingen positief.

Wat nog meer?
Naast de lessen worden er bij csg Bogerman ook leuke activiteiten georganiseerd. Zo worden er elk jaar sporttoernooien gehouden met de locatie csg Bogerman Balk. Twee keer per jaar wordt er een schoolfeest georganiseerd. In de eerste klas is er een introductiekamp. Alle derde klassen gaan naar de Ardennen. Ook binnen de regio beleef je veel op het gebied van sport, kunst en cultuur.  Kortom: bij csg Bogerman in Koudum hoef jij je niet te vervelen!Kennismaken
Wil je weten of csg Bogerman Koudum bij jou past? Kom dan eens kennismaken tijdens de PROEFwerk of het Open huis.

Contact
Marisca Beekman is de locatieleider van csg Bogerman Koudum. Neem gerust contact op met de locatie csg Bogerman Koudum als je vragen hebt of meer wilt weten. Je kunt bellen naar 0514 532 110.


Nieuws

13/42018
Koudum Ferbynt groot succes!

Afgelopen donderdag bruiste het in Koudum van de activiteiten voor jong en oud. Door het hele dorp werden er meertalige workshops georganiseerd voor 500 peuter tot pubers. Ouders, docenten, bewoners, meimakkers van Cedin, Sport Frylân, Keunstwurk en ... lees verder
19/12018
Klas 2 Koudum naar Thialf

De 15 achterblijvers tijdens de ski excursie naar Oostenrijk kregen een alternatief programma aangeboden. Met behulp van ouders en docenten was het mogelijk om naar Heerenveen af te reizen.... lees verder
Je maakt 't samen!
DISCLAIMER
csg Bogerman is een school van CVO Zuid-West Fryslân