"Hier kent iedereen elkaar"

csg Bogerman Wommels

Wil jij veel persoonlijke aandacht? Ben je opzoek naar een school waar je gezien wordt? Houd je van kleinschaligheid? Dan is csg Bogerman Wommels een locatie waar jij je snel thuis voelt. Leerlingen en leraren kennen elkaar. De locatie telt ongeveer 125 leerlingen, waardoor er een gemoedelijke sfeer heerst. In Wommels kunnen leerlingen vanuit een vertrouwde omgeving hun talenten ontplooien en zichzelf ontwikkelen. Er is op deze locatie veel ruimte voor extra aandacht en begeleiding.

Aanbod
In Wommels kun je terecht voor alle onderwijsniveaus: vmbo, havo en vwo. Kies je voor de basis- of kaderberoepsgerichte leerweg, dan ga je na de tweede klas naar een andere school. Kies je voor vmbo theoretisch? Dan kun je in Wommels je diploma halen. Havo- en vwo-leerlingen gaan na klas drie naar een andere school. Natuurlijk zorgt de school ervoor dat de aansluiting optimaal is en jouw overstap goed verloopt.

Lees meer over het vmbo
Lees meer over de havo
Lees meer over het vwo

Leergebieden
In Wommels krijg je les in zogenaamde leergebieden. Dat zijn een soort pakketten met vakken die met elkaar te maken hebben. Er zijn drie leergebieden:
 
  • Mens en maatschappij; met de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, economie en godsdienst;
  • Mens en natuur; met biologie, verzorging, techniek, natuurkunde en scheikunde.

Meertalig Voortgezet Onderwijs
Kies je voor havo of vwo? Dan krijg je in de onderbouw meertalig voortgezet onderwijs. Dat betekent dat je de vakken Aardrijkskunde en Muziek in het Engels krijgt en Geschiedenis en Lichamelijke opvoeding in het Fries. Ook Engels volg je in het Engels. Op deze manier leer je meerdere talen goed en daar heb je later veel aan. MVO betekent les op maat. Als je niet erg goed bent in Engels of Fries, betekent het natuurlijk niet dat je minder goede cijfers krijgt.

Wat nog meer?
Op school onderneem je veel meer activiteiten naast het leren en het volgen van lessen. Zo kun je in de eerste klas op introkamp. Zelfs in klas twee kun je nog een aantal dagen op kamp. Een reis naar Londen staat op het programma in klas drie. Je hoeft je bij csg Bogerman niet te vervelen, er worden diverse uitjes en gastlessen georganiseerd om je een geweldige schooltijd te bezorgen! 

Kennismaken
Wil je weten of csg Bogerman Wommels bij jou past? Kom dan eens kennismaken tijdens de proeflessen of het Open huis.

Contact
Trienke Grooters-Bouma is de locatieleider van csg Bogerman Wommels.Neem gerust contact op met de locatie csg Bogerman Wommels als je vragen hebt of meer wilt weten. Je kunt bellen naar 0515 331 531.
 


Nieuws

8/112017
Beroepenfeest On Stage voor vmbo-leerlingen

Gistermiddag was er voor vmbo-leerlingen het On Stage beroepenfeest georganiseerd... lees verder
22/92017
Zeilavontuur voor csg Bogerman Wommels

Alle leerlingen van csg Bogerman Wommels zeilen op de Waddenzee!... lees verder
26/102016
Voorgenomen besluit sluiting locatie Wommels

Het College van Bestuur van CVO Zuid-West Fryslân is voornemens om de locatie csg Bogerman Wommels te sluiten. Het voorgenomen besluit ligt ter advies bij de medezeggenschapsraad van de school. In de planvorming staat centraal dat de locatie nog twee jaar blijft bestaan, waarbij instroom in klas één vanaf volgend schooljaar niet meer mogelijk is. Op deze manier krijgen leerlingen in de bovenbouw de kans hun opleiding in Wommels af te ronden.... lees verder
19/92016
Klas 3 csg Bogerman Wommels naar Londen!

Vanaf dinsdag 13 september tot en met vrijdag 16 september zijn leerlingen uit de derde klas van csg Bogerman Wommels naar Londen geweest. Ze verzamelden om 05.45 in Wommels en na een korte controle van de identiteitskaarten / paspoorten kon de busreis beginnen! Hieronder volgt een kort (foto)verslag van de reis.... lees verder
Je maakt 't samen!
DISCLAIMER
csg Bogerman is een school van CVO Zuid-West Fryslân