Solarteam zon in de "zeilen"

Het solarteam timmert letterlijk en figuurlijk stevig aan de weg. Schuren, verven, bouwen, een nieuwe trailer, sponsors, proefvaren, de wedstrijdagenda.....met als doel kampioen. Je leest er alles over in deze update.

Solarteam 2018. 

Beste schoolgenoten, 

Misschien hebben jullie het inmiddels al vernomen, maar het solarteam is weer vol bezig met de nieuwe uitdaging voor 2018: de beste en snelste solarboot in de leeftijdscategorie 14 t/m 17 jaar maken. Dit jaar varen we met 2 boten onder de naam van de school. 1 boot is de boot van vorig jaar. Naast deze boot bouwen we ook nog een nieuwe boot dit jaar. We hadden hiermee al direct al een uitdaging om op te lossen: hoe gaan we beide boten veilig vervoeren naar de wedstrijden? Deze uitdaging hebben we al opgelost.  Onze originele trailer hebben we omgebouwd naar een trailer die 2 boten kan vervoeren, met een kraan systeem er bij. Nu zijn we druk bezig met de bouw van onze nieuwe boot. We zijn hiermee al aardig ver, maar er moet ook nog aardig wat gebeuren aan de boot. Wanneer we deze boot klaar hebben, moeten we de oude boot nog opknappen en dan kan het proef varen beginnen. We gaan dan kijken wat kunnen we nog verbeteren aan de boot zodat deze nog beter is. Daarna gaan we ook nog met sponsor Aqua Solar kijken hoe we meer rendement kunnen halen uit onze zonnepanelen zodat we op dit gebied een voorsprong hebben op onze tegenstanders.  

  

Ons hele project draait op sponsoren. We hebben van school het bouwpakket, de accu’s en de zonnepanelen gekregen, maar verder moeten we zelf maar uitzoeken hoe we ons project willen financieren. Dit doen we vaak door sponsoren die ons sponsoren in de vorm van materialen, maar het kan ook in de vorm van geld. Dit doen we dan ik de ruil voor reclame op bijvoorbeeld facebook en logo’s op de boot of kleding die we dragen tijdens de wedstrijden. Het leuke van een project die loopt op sponsoren is, is dat je een heel netwerk aanlegt en dit later ook weer kunt gaan gebruiken. 

 

Op 11 en 12 mei 2018 moeten onze boten aan de start klaar staan in Akkrum. Ons streven is om de boten al klaar te hebben voor Koningsdag. We doen ons best om dit streven te halen. We varen in totaal 4 wedstijden, de eerste is in Akkrum op 11 en 12 mei, daarna in Hoofddorp op 1 en 2 Juni, de derde op 22 en 23 Juni in Purmerend en tot slot op 6 en 7 Juni in Leeuwarden in het teken van de culturele hoofdstad. Deze wedstrijden zijn voor het klassement. 

 

De wedstrijden bestaan uit 2 onderdelen, dit hangt af van de wedstrijd. Welke onderdelen je gaat varen krijg je net voor het weekend of in het weekend te horen. Het kan bijvoorbeeld uit een endurence, sprint of slalom bestaan. Het komt er dan op aan, hoe goed is je boot, en hoe goed is de bestuurder begaan met de boot. 

 

Voor ons rust er nog een hele klus om de boten voor Koningsdag af te krijgen, maar we zullen ons best doen. 

 

Ben je nou nieuwschierig geworden naar het eindresultaat van onze trailer? Heb je vragen? Wil je onze sponsoren bekijken? Wil je ons blijven volgen? Kijk dan even op ons Facebook of instagram. 

Facebook: https://www.facebook.com/bogerman.solarteam.1  

Instagram: https://www.instagram.com/p/Bcpp7T8hB7d/?hl=nl&taken-by=solarboot_bogerman  

 

Wil je nou meer informatie over Young Solar, kijk dan even op hun website: 

http://www.youngsolarchallenge.nl/  

 

Het Bogerman Solarteam 


Je maakt 't samen!
Disclaimer | Privacy
csg Bogerman is een school van CVO Zuid-West Fryslân