Leerlingen csg Bogerman genomineerd voor KNAW Onderwijsprijs 2018

Met hun PWS over de scholekster zijn onze leerlingen Hinke Lise Hoekstra en Pieter Zijlstra genomineerd voor de KNAW Onderwijsprijs 2018! 12 juni wordt bekend of zij een eerste, tweede of derde prijs in ontvangst mogen nemen.

De KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) heeft de twaalf vwo-werkstukken bekendgemaakt die genomineerd zijn voor de KNAW Onderwijsprijs 2018. Hoge ogen gooien onder andere profielwerkstukken over het bewogen leven van een opa, een marktonderzoek naar circulaire mobieltjes, de uittocht van de scholekster en een volledig eigengemaakt longboard. De uitreiking van de KNAW Onderwijsprijs vindt plaats op dinsdag 12 juni in De Rode Hoed in Amsterdam. Dan wordt ook bekend welke werkstukken een eerste, een tweede en een derde prijs krijgen.

Hinke Lise Hoekstra uit 5havo en Pieter Zijlstra uit 6vwo zijn de auteurs van één van de nominaties: "Wij hebben met de hulp van onze begeleidster mevrouw Van Bemmel (docente biologie en O&O) een profielwerkstuk over de scholekster gemaakt. Na hiermee de PWS-award van het Bogerman te hebben gewonnen, hebben we nu ook bij KNAW Onderwijsprijs een podiumplek bemachtigd! We zijn zeer vereerd en we zijn er hartstikke blij mee. Op 12 juni horen we te Amsterdam of we eerste, tweede of derde zijn geworden binnen de categorie Natuur & Gezondheid, maar de derde prijs is in ieder geval binnen! Daarom, lieve kinderen, doe je best op je PWS. Check de link naar het persbericht hier als je dat leuk vindt: https://www.knaw.nl/nl/actueel/nieuws/vwo-werkstukken-over-opa-mobieltjes-scholeksters-en-longboards-oogsten-lof

Daarnaast werd ook het pws van Gerbrich Greidanus en Wietske Terpstra ingestuurd, zij zaten bij de beste 40 werkstukken voor de KNAW Onderwijsprijs. In totaal ontving de KNAW maar liefst 337 inzendingen van 155 scholen, dus dat is ook een hele prestatie!

 

Prijzen

  • Leerlingen: studiebeurs voor hun eerste collegejaar ter waarde van €2.000 (1e prijs), €1.500 (2e prijs) en €1.000 (3e prijs)
  • Docenten (begeleider prijswinnaar(s)): onderwijsgerelateerd prijzenpakket
  • Scholen: officiële plaquette

Jubileumjaar
Het is het tiende jaar dat de KNAW Onderwijsprijs wordt uitreikt. De KNAW wil met deze prijs benadrukken dat inspirerend onderwijs de basis legt voor de ontwikkeling van de wetenschap. De KNAW Onderwijsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Je maakt 't samen!
Disclaimer | Privacy
csg Bogerman is een school van CVO Zuid-West Fryslân