Magisch concert van leerlingen basis- en voortgezet onderwijs

Op dinsdag 5 maart spelen leerlingen van csg Bogerman en Palludara het concert ‘Onze school is magisch’ in Theater Sneek.

Op dinsdag 5 maart spelen leerlingen van csg Bogerman en Palludara het concert ‘Onze school is magisch’ in Theater Sneek. De leerlingen vormen met elkaar een groot orkest en koor. In verschillende samenstellingen zullen zij klassiekers en nieuwe nummers spelen. Wil je het concert bezoeken? Koop dan snel je kaartje bij de kassa van Theater Sneek!

Leerling Glenna van Dijkhuizen (al drie jaar trompettist Bogies & Bigband) vertelt hoe het is met de leerlingen van Palludara samen te spelen: “Het is echt heel leuk dat de basisschoolleerlingen nu ook eens samen met ons spelen in plaats van dat we vóór hen spelen. Ze zien hoe het er bij ons aan toe gaat, oefenen goed en doen erg hun best. De muziek wordt soms aangepast, zodat iedereen op het eigen niveau mee kan spelen”. 
Voor leerlingen van de basisscholen van Palludara is het leerzaam om nieuwe muziek te spelen en op te treden in een echt theater. De leerlingen van csg Bogerman leren tegelijk veel van het opweg helpen van de basisschool leerlingen. Ook kunnen zij hun ervaring met optredens met hen delen.

‘Onze school is magisch’
De titel van het concert is ‘Onze school is magisch’. De letterlijke en figuurlijke betekenis hiervan komt als rode draad steeds weer terug in het concert. Op een letterlijke wijze door een heuse goocheltruc en, iets minder letterlijk, door het uitstralen van trotse gevoelens van de scholen. Er is zelfs een speciaal nummer gecomponeerd met deze titel.

Kaarten zijn (online) te koop bij Theater Sneek voor €5,-. Er vinden twee concerten plaats op 5 maart, ‘s middags om 16:00 en ‘s avonds om 19:30.


Je maakt 't samen!
Disclaimer | Privacy
csg Bogerman is een school van CVO Zuid-West Fryslân