"Samenwerken aan pittige projectopdrachten, ook dat is gymnasium!"

Gymnasium

Ben jij toe aan een uitdaging? Houd je van pittige leerstof? Heb jij doorzettingsvermogen, een brede interesse, een nieuwsgierige houding en een meer dan gemiddelde ambitie? Kies dan voor het gymnasium van csg Bogerman: een uitgelezen kans op een bijzondere opleiding.

Het gymnasium is bedoeld voor leerlingen die op de basisschool hebben laten zien dat ze meer aankunnen dan het atheneum. Die leerlingen dagen we uit om veel te leren en hun creatieve en sociale talenten maximaal in te zetten en verder te ontwikkelen.

Je krijgt les van goed gekwalificeerde docenten die zelf ook een brede belangstelling hebben en jou daarop aanspreken. Als je die uitdaging aangaat, krijg je van ons een plek in de Werkplaats Gymnasium.

Wat kun je verwachten?
Je krijgt naast Latijn (vanaf de tweede helft van de brugklas) en Grieks veel extra’s aangeboden in jouw opleiding. Dit past bij je ambitie om je nog breder te ontwikkelen. Je volgt Klassieke Culturele Vorming (KCV) in de brugklas, filosofie in klas 2, je werkt mee aan dramaproducties, neemt deel aan bijzondere excursies en werkt aan vakoverstijgende opdrachten in de projectweken.

In de vijfde klas kun je Cambridge English volgen. Zo krijg je de mogelijkheid om het Certificate of Advanced English (CAE) te behalen. Bovendien biedt de Werkplaats Gymnasium je veel ruimte voor individuele ontwikkeling, eigen projecten en activiteiten waarbij verschillende leerjaren gemengd worden.

Hoe ziet Gymnasium Bogerman eruit?
Gymnasium Bogerman is een aparte stroom binnen de school, met een eigen kernteam van docenten die het als hun ambitie zien het maximale uit jouw talenten te halen. Dat team bestrijkt alle klassen, van 1 tot 6. Alleen in de brugklas zit je op Hemdijk 47, vanaf klas 2 zit je op Hemdijk 2 en is je basis de Werkplaats Gymnasium, een gezamenlijke studieruimte naast het vaklokaal. Vanuit deze basis verkent de leerling van Gymnasium Bogerman de wereld.

Werken met ICT vinden we een heel normale zaak. Bij Grieks werken we bijvoorbeeld met ‘Flipping the Classroom’ en een digitaal portfolio. Ook werk je tijdens de lessen regelmatig op een van de iPads van school of op je eigen iPad.

Hoe kom je op Gymnasium Bogerman?
toelatingseisen zijn hoog! We verwachten méér van je dan van een atheneumleerling. Dat je dit aankunt zien we in de Plaatsingswijzer en lezen we in het advies van je basisschool. Als je niet direct op het Gymnasium Bogerman begint, dan kun je later instappen. Je verdient een plaats op het gymnasium door in de vwo-brugklas bovengemiddeld te presteren. Dan mag je bij de overgang naar klas 2 instromen. Voor die tijd heb jij laten zien dat je het hoge niveau aankunt, dat je over een brede interesse beschikt en voldoende ambitie hebt.

Nostra Fabula
Lees in de Nostra Fabula alles over de gymnasiumleerlingen van csg Bogerman en wat zij meemaken op school!

Nostra Fabula 4.2.pdf
Nostra Fabula 4.1.pdf
Nostra Fabula 3.2.pdf
Nostra Fabula 3.1.pdf
Nostra Fabula 2.2.pdf
Nostra Fabula 2.1.pdf
Nostra Fabula 1.2.pdf
Nostra Fabula 1.1.pdf


Nieuws

9/32018
Winnaars Read2Me

Isa en Meike uit 1AG2 zijn door naar de provinciale finale van de voorleeswedstrijd Read2Me! Ze wonnen gisteravond de regionale finale in de bibliotheek in Sneek. Ze namen het op tegen zes brugklassers van andere scholen uit de regio. De jury wees dr... lees verder
Je maakt 't samen!
DISCLAIMER
csg Bogerman is een school van CVO Zuid-West Fryslân