"Je maakt 't samen!"

Profiel van de school

Als leerling van Bogerman leer je om het samen te maken. We helpen je om het beste uit jezelf te halen. En je leert om jouw talent in te zetten voor anderen. Je kunt al jouw talent kwijt in uniek onderwijsaanbod zoals het technasium, gymnasium, het vakcollege en extra aanbod als de sportklas of één van de bands, orkesten of het koor van Bogerman. Bij csg Bogerman ben je succesvol als je samen succesvol kunt zijn!

Je maakt ’t samen! Kun jij je vinden in ons motto? Dan is csg Bogerman een goede match voor jou!


Ambitie
Csg Bogerman daagt je uit om echt en oprecht het verschil te maken. Daarvoor moet je weten wie je bent, wat je kunt én waar je minder goed in bent. Je wordt tijdens de les in beweging gezet! Dit gebeurt vanuit verbinding met de maatschappij om de school heen. Daar maak je uiteindelijk met hoofd, hart en handen – als mens – het verschil.

Maatschappelijke omgeving
Csg Bogerman werkt nauw samen met bedrijven en instellingen en laat jou zien dat wat je leert er toe doet. Nu en wanneer je later verder leert of aan het werk bent. Je staat er daarbij niet alleen voor. Met de hulp van je klasgenoten, je docent of mentor blijf je jezelf ontwikkelen. 

Visie
Alles wat je deelt groeit. Daar draait het bij csg Bogerman om. Iedere dag zoeken we opnieuw naar mogelijkheden om te delen en samen op te trekken. Met betrokken, echt en bevlogen onderwijs, prikkelt csg Bogerman leerlingen en medewerkers om elke dag het verschil te maken in, met en voor de maatschappij.

Missie
Csg Bogerman is een gemeenschap van jongeren en volwassenen die zich willen ontwikkelen met hoofd, hart en handen. De leerlingen ontdekken en verdiepen hun eigen vaardigheden en talenten en ontwikkelen zich tot volwaardige, kritisch denkende leden van de maatschappij.

Historie csg Bogerman
De naam csg Bogerman verwijst naar Johannes Bogerman. Een calvinist en kerkbestuurder. Een harde werker en doorzetter. Die cultuur zie je nog steeds terug in de school en daar zijn we best trots op!

Bogerman is een fusieschool.  In 1991 vond een scholenfusie plaats en ontstond Bogerman. Door de samenvoeging van: Christelijke LTS (CTS), Christelijke scholengemeenschap voor LEAO/LMO "W.G. Baarda College", Christelijke LHNO "De Opslach" en de Christelijke scholengemeenschap "Bogerman College” (mavo/havo/vwo/gym) ontstond er een brede scholengemeenschap van ivbo tot en met gymnasium. Ook de nevenvestigingen Koudum en Wommels ontstonden door een fusie van Bogerman met de mavo Workum/Koudum en de fusie met mavo Nij Walpert te Wommels. In 2016 werd ook CSG Gaasterland (Balk) een locatie van csg Bogerman. In 2018 werd de locatie van csg Bogerman te Wommels gesloten. 


Nieuws

15/42020
Vlag voor 75 jaar vrijheid

Alle herdenkingsactiviteiten die de stichting Sneek 75 jaar Vrij in de periode van 15 april tot en met 5 mei zou organiseren hebben zij op basis van overheidsmaatregelen moeten afblazen. Wel riepen zij iedereen op om vandaag de vlag te hijsen. Ook wij geven graag gehoor aan deze oproep.... lees verder
13/42020
Gestrande leerlingen Wylde Swan steken oceaan over

Vlak voordat de coronacrisis wereldwijd uitbrak vertrokken 25 Nederlandse scholieren naar Sint-Maarten, waaronder Bogerman-leerling Helena. Zij zouden daar aan boord van het Friese zeilschip Wylde Swan een lesprogramma volgen over natuur en duurzaamheid. Lees meer in onderstaand bericht van de NOS.... lees verder
18/32020
Rector vertelt over start les op afstand

In de video's hieronder vertelt de rector hoe de online lessen vorm morgen zullen werken en kun je de instructie voor het programma Teams bekijken:... lees verder
Je maakt 't samen!
Disclaimer | Privacy
csg Bogerman is een school van CVO Zuid-West Fryslân